Reykjavíkissa sijaitseva Taekniskólinn í Reykjavík on yksi Islannin suurimpia toisen asteen kou-luttaja. Päivittäin oppilaitoksessa opiskelee 1500 opiskelijaa, minkä lisäksi iltaopiskelijoita on 400 ja etäopiskelijoita 300, 35 koulutusohjelmaa. Henkilöstöä oppilaitoksessa on 200.

Oppilaitoksessa on mahdollista suorittaa audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto, tietojen-käsittelyn perustutkinto, rakennusalan perustutkinto (joka pitää sisällään myös puualan ar-tesaanikoulutuksen), muotoilun perustutkinto (joka pitää sisällään myös hiusalan) ja sähkö-alan perustutkinto. Kaikki perustutkinnot ovat kolmivuotisia. Lisäksi oppilaitos tarjoaa neli-vuotista koulutusta erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille: islantilaisille ja maahanmuutta-jille. Nelivuotisessa koulutuksessa on kaksi suuntausta: mahdollisuuden suorittaa peruskou-lu loppuun tai suorittaa ylioppilastutkinto ammattitutkinnon rinnalla. Oppilaitoksen tavoit-teena on kasvattaa ja kouluttaa opiskelijat yhteistyökykyisiksi ja hyvälle työuralle, kuten Omniassa.

Islannin väestöstä on tällä hetkellä ulkomaalaisia noin 3,5 %. Vieraskielisten opetus amma-tillisella toisella asteella on Islannissa verrattain nuorta, minkä vuoksi on mielenkiintoista nähdä, miten vieraskielisten opetus on järjestetty ja miten kielenopetus on integroitu am-matillisiin aineisiin. Pohjoisena valtiona ja pienenä kieli- ja kansakuntana Islannilla ja Suo-mella on paljon yhteistä on järjestetty.
Viimeksi muutettu: torstai 2. tammikuu 2014, 22.30