I.E.K. Sindos on perustettu 1995 ja kuuluu Thessalonikin maakuntaan. Toisen asteen opinnoille perustuvia opintolinjoja on 13 seuraavilta aloilta: turismi ja liikenne, liiketalous ja johtaminen, tietojenkäsittely ja sosiaali- ja terveysalat. Opiskelijoita n. 400 ja opettajia 200 (sivutoimisia).

Suomalaisille kieltenopettajille tulee olemaan henkilökohtaisesti oivalluksia tuottava kokemus tutustua kreikan kieleen, kirjoitukseen ja kulttuuriin opiskelijana valmennusvaiheessa ja sitten opettajayhteistyössä Thessalonikissa. Kreikan kieli, jota kirjoitetaan kyrillisin aakkosin, on tulossa mukaan Ready-Study-GoAhead -yhteistyöhön ja IEK-Sindouksen kielten- ja ammatinopettajat ovat varmasti osaavia ja kiinnostuneita kehittämään verkko-opetusmahdollisuuksia.

Kreikassa ainakin Ateenan hallinnoimassa ammatillisessa koulutuksessa, johon Thessaloniki kuuluu, ammatinopettajat ovat sivutoimisia, jolla haluttaneen taata ammatillinen ajantasaisuus ja tiivis työelämäyhteistyö. Entä ammattien integrointi kieletenopetukseen? Miten siis opetussuunnitelmatyö ja pedagoginen kehittely toteutuvat eli yhteisöllisyys, ohjaan taidot ja verkostoituminen?
Viimeksi muutettu: torstai 2. tammikuu 2014, 22.30