POHDI: AR-lasit ja puheohjaus

POHDI: AR-lasit ja puheohjaus

Antti Ollikainen -
Vastausten määrä: 1

Tämän sivun videoissa AR-laseja on käytetty työtehtävissä niin, että työntekijä ohjaa lasien toimintaa puheella, käyttäen yksinkertaisia komentoja ("next"). Puhekäyttöliittymän voisi ajatella olevan keskeinen elementti vaikkapa siinä, että AR-lasien avulla voidaan koota jokin laite selvästi nopeammin kuin ilman laseja. Lasien muut edut ehkä jäisivät piiloon, jos AR-opastuksen etenemistä pitäisi ohjata jollain kankeammalla tavalla.

Millaisia mahdollisuuksia, rajoituksia tai uhkia puheohjauksen höydyntämiseen AR-lasien ohjaamisessa voi liittyä? Millaisissa tapauksissa uskot puheohjauksen toimivan? Milloin siitä ei todennäköisesti olisi hyötyä? Onko tilanteita, joissa puheohjausta ei voi käyttää? Millä muulla tavalla laseja voi tai pitäisi voida ohjata?

Vastaus Antti Ollikainen

Vs: POHDI: AR-lasit ja puheohjaus

Vesajoona Salonen -

Puheohjaus on hyvä, niin kauan kun se on kalibroity hyvin. Käytännössä ohjaamisella voidaan saavuttaa nopeutta ja varmasti teolliseenkäyttöön loistava. Tiettyjä riskejä näen, jos järjestelmä ei kalibroidu, kuva ei kalibroidu tai tekee teknisiä virhetoimintoja. Ääni ohjauksen näkökulmasta ja tietojen näkökulmasta ehdottomasti tulevaisuutta.