Miten XR-teknologiat voisivat mielestäsi tulevaisuudessa kehittyä?

Vastausten määrä: 3

Miten XR-teknologiat voisivat mielestäsi tulevaisuudessa kehittyä?

Voit lähestyä aihetta vaikkapa alla olevien apukysymysten avulla tai keksiä itse paremman näkökulman. Käytä mielikuvitustasi, ratkaisujen toteuttamiskelpoisuutta ei tarvitse tässä yhteydessä pohtia.

Miten jo olemassa olevat XR-ratkaisut voisivat kehittyä paremmiksi? Millaisia uusia ratkaisuja saattaa syntyä? Onko olemassa jokin elämän osa-alue, jossa on vielä hyödyntämättömiä mahdollisuuksia XR-teknologioille? Tai onko olemassa käyttäjäryhmiä, jotka hyötyisivät XR:n kehityksestä, mutta ovat vielä jääneet sen ulkopuolelle? Onko olemassa elämänalueita, joissa XR:n käyttö ei todennäköisesti tule yleistymään?


Vastaus Ensimmäinen viesti

Vs: Miten XR-teknologiat voisivat mielestäsi tulevaisuudessa kehittyä?

Niina Pekkarinen -

XR on edelleen omasta mielestäni niin uusi alue, että pitäisi tutustua siihen todella paljon tarkemmin jotta osaisin ehdottaa uusia ratkaisuja. Se on aivan huikea työkalu moneenkin ongelmaan, ihan lähtien yksinäisyydestä lääketieteeseen. Ehkä sen avulla voisi jopa opetella myötätuntoa kun konkreettisesti näkee toisen haasteet lähempää? Toivon, että teknologiaa ei käytetä tuhon ja väkivallan aiheuttamiseen maailmassa kuten monesti uusien asioiden kanssa on käynyt.

Itse pohdin esimerkiksi vanhuksia, joita voi uusi teknologia pelottaa alussa mutta jotka voisivat saada apua sen kautta yksinäisyyteen tai sitten ihan arkipäivän muihin asioihin. Lapsille voisi opettaa liikennekäyttäytymistä XR:n avulla. Taiteelle XR:ssä on ihan loputtomat mahdollisuudet, sillä se jos mikä antaa tilaa luoda käytännöllisesti katsoen ihan mitä tahansa, jopa jotain sellaista mikä ei ole edes tästä maailmasta. Ja esimerkiksi liikuntarajoitteiset voisivat kokeilla kävelemistä XR:n avulla.

Jotta teknologia otetaan suuremmissa kohderyhmissä käyttöön, sen täytyy olla helppokäyttöinen ja siitä täytyy olla hyötyä. Jos teknologia ei yleisty kohderyhmän keskuudessa joko sitä on liian vaikea käyttää tai sitten siitä ei ole hyötyä. En osaa suoralta kädeltä sanoa olisiko joku tällainen kohderyhmä olemassa, sillä yllättävätkin ryhmät ottavat käyttöönsä uusia teknologioita jos niistä on tarpeeksi hyötyä.

Varmasti teknologian parantuessa ja tehojen kasvaessa XR ottaa huimia harppauksia eteenpäin nopeastikin.

Vastaus Ensimmäinen viesti

Tämä keskustelualueen viesti on poistettu

Tämän keskustelun sisältö on poistettu, eikä sitä enää voi nähdä.
Vastaus Ensimmäinen viesti

Vs: Miten XR-teknologiat voisivat mielestäsi tulevaisuudessa kehittyä?

Vesajoona Salonen -

XR-teknologiat tulevat varmasti mullistamaan monta alaa, mutta varsinaisia mullistuksia saataneen siinä vaiheessa, kun laitteisto ja tekniikka saavuttaa koossa ja käytettävyydessä jokaisen kansalaisen budjetin. Elokuvateollisuus tullee tulevaisuudessa hyötymään ja kodin viihderatkaisut tulevat varmasti räjähtämään käsiin. 

Työelämän näkökulmasta on sanottava, että oletettavaa on, että monet suunnittelutyöt tulevat sisältämään VR ja AR elementtejä, jotta voidaan vähentää varsinaista materiaalinkulutusta ja tuetaan kestävää kehitystä. Opiskelu tullee muuttumaan materiaaleistaan perinteisen ja AR yhdistelmäksi, jolloin oppikirjat voivat sisältää videoita tai parhaimmillaan AR/VR todellisuutta sisältäviä elementtejä. Laitteiden käyttöä voidaan opetella VR maailmassa jne.

Utopistisesti jos arvostetaan kokouksia samassa tilassa, VR voisi korvata perintteiset konttoriin siirtymiset.