Kurssi: XR UUTEEN TODELLISUUTEEN, Osio: 3.1.2 Testaus ja ylläpito | Moodle | Omnia

Kurssin etusivu
  • Aloita tästä


3.1.2 Testaus ja ylläpito

  • 3.1.2 Testaus ja ylläpito

    Ohjelmisto testataan sillä alustalla jolle se on tarkoitus julkaista. Mitä vähemmän alustoja sitä nopeampaa testaus on. Alustalla tarkoitetaan tässä yhteydessä esimerkiksi tiettyä kännykkämallia jossa on tietty käyttöjärjestelmän versio. 

    Täysin kattava testaus on lähes yhtä mahdoton toteuttaa kuin täysin kattava vaatimusmäärittely, joten testaus kannattaa keskittää niihin alustoihin jotka ovat suosituimpia tai joita loppukäyttäjät todennäköisimmin käyttävät. 

    Testauksen avulla löydetään sekä bugeja (ohjelmiston virheitä) ja toiminnallisuutta, joka toimii eri tavalla kuin halutaan vaikka se vastaisikin kuvausta. Jälkimmäinen menee myös käyttäjätestauksen puolelle, joka toteutetaan kun ohjelmisto toimii tilaajan näkökulmasta halutulla tavalla eikä testauksessa löydetä enää ohjelmistoa kaatavia bugeja tai muuta käyttöä estävää.

    • Käyttäjätestaus museossa on lyhyt peli, jossa sinä olet AR-applikaation tilannut museon tuottaja. Pelaa peli läpi vähintään kerran, ja klikkaa suoritetuksi! Arvosana ei vaikuta kurssin suoritukseen, joten suositus on pelata peli useita kertoja läpi.