1. Varmuuskopiointi

Klikkaa Varmuuskopiointi linkkiä Ylläpito lohkosta.

Avautuvassa ikkunassa valitaan mitkä osat kurssista varmuuskopioon halutaan mukaan ja valitaan varmuuskopion asetukset. Normaalitilanteessa, kun haluat vain varmuuskopioida koko kurssin, voit vain klikkailla "Jatka" joka sivulle. Tässä kuitenkin tarkempaa tietoa vaihtoehdoista.

Joka osion kohdalla voidaan valita erikseen otetaanko varmuuskopioon mukaan osion sisältö ja/tai käyttäjien tiedot (kts. kuva).

Useimmissa tapauksissa kannattaa valita kaikki osat varmennettaviksi (oletustilanne). Jos haluat jonkin tietyn osan kurssista, vaikkapa keskustelualueen viestit, kopioitavaksi uuteen kurssiin, valitse haluamasi osa ja jätä muut valitsematta.

vk_kuva3
Sivun ylälaidan "Kaikki/Ei yhtään" -linkeistä voit asettaa osioista valituksi kaikki tai ei mitään, tarvitsematta klikkailla jokaista ruutua.

Sivun alaosassa valitaan lisäksi otetaanko varmuuskopioon mukaan Meta-kurssi, Käyttäjät, Tapahtumat, Käyttäjien tiedostot sekä Kurssin tiedostot. Esim. jos haluat tyhjän kopion kurssista jossa on ollut jo opiskelijoita, voit jättää varmuuskopioista käyttäjät, tapahtumat ja käyttäjän tiedostot pois.
vk_kuva1