Kurssialueelle liittyminen

Pääset harjoittelemaan verkossa paljon ranskan puhumista monissa erilaisissa arkipäivän tilanteissa.


Kurssi sopii esimerkiksi Ranskassa lomaileville ja noin 2-3 vuotta ranskaa opiskelleille. 



Harjoittelemme toimimaan käytännön tilanteissa ja laajennamme samalla sanavarastoa sekä kulttuuritietoutta. Puhevalmiuden lisäksi harjoitamme myös kuullun ymmärtämistä. Kurssin aiheina ovat mm. ruokailu, ostokset ja liikkuminen.



Kurssi koostuu liveverkkotapaamisista (Teams) ja ohjatusta itsenäisestä työskentelystä oppimisalustalla (Moodle).



Oppitunnit pidetään reaaliaikaisesti (livenä) verkossa niin, että sekä opettaja että opiskelijat osallistuvat tunneille yhtä aikaa omilta koneiltaan ja osallistua voi mistä päin Suomea tahansa. Livetunnilla opiskelijat näkevät opettajan ja toisensa videokuvan avulla.



Opiskelija tarvitsee hyvän internetyhteyden ja mielellään pöytätietokoneen tai kannettavan tietokoneen. Tabletti ja puhelin ovat mahdollisia myös, mutta oppimiskokemus on huonompi. Opiskelija tarvitsee kuulokkeet; myös puhelimen tai muun laitteen nappikuulokkeet tai hands-free kuulokkeet kelpaavat mainiosti.



Tietokoneen selaimena olisi hyvä olla Chrome tai Microsoft Edge -selain. Muutkin selaimet toimivat, mutta niissä voi olla pieniä ongelmia. Applen tuotteet toimivat pääsääntöisesti hyvin. Jos sinulla on mahdollisuus ladata laitteeseen työpöytäsovellus tai applikaatio, se kannattaa tehdä. Tämä parantaa osallistumiskokemusta.



Kurssi toteutetaan Microsoft Teams alustalla. Tulet saamaan sähköpostin, jossa on ilmoitus sinun lisäämisestäsi kurssille. Viesti tulee Ilmonetissa määrittelemääsi sähköpostiosoitteeseen. Viestin linkistä pääset kurssille. Jos sinulla ei ole Omnian opiskelijatunnusta, luot tässä vaiheessa automaattisesti itsellesi Omnian kevyttunnukset. Seuraat ohjeita ja hyväksyt käyttöehdot ja muut ehdot prosessin aikana. Nämä tunnukset toimivat kurssille pääsyyn myöhemmin ja näillä tunnuksilla voit kirjautua puhelin-applikaatioon, työpöytäsovellukseen tai nettisivun https://teams.microsoft.com kautta.



Anna ilmoittautuessasi sähköpostiosoitteesi, jotta sinulle voidaan lähettää kirjautumisohjeet kurssialustalle.


Kurssilla on käytössä Moodle-oppimisalusta, jolta löytyvät kotitehtävät ja muu kurssimateriaali. Luo tunnukset oppimisalustalle itse sivulla moodle.omnia.fi . Ohje tunnusten luomiseen löytyy verkkosivulta.


Tunteihin kannattaa valmistautua hyvin: tulosta tehtäväsivut, tutustu aiheeseen ja tee muistiinpanoja: mitä paremmin olet valmistautunut, sitä enemmän hyödyt puheharjoituksistamme.


Jos ilmoittaudut kurssille 11.5. jälkeen, lähetä sähköposti asiasta osoitteeseen tyovaenopisto.kielet@omnia.fi . Näin varmistamme, että saat ohjeet kurssille kirjautumisesta. 

  • Opettaja: Maria Hahtomaa
Itserekisteröityminen
Itserekisteröityminen