Moodleen päivityksiä 7.5.2021

Moodleen päivityksiä 7.5.2021

av Pete Stockley -
Antal svar: 0

Piilotetaan nuolinäppäimet, jotka ovat olleet näkyvillä sivun alareunassa, kun jokin aktiviteetti tai aineisto on ollut valittuna

Kun kurssiformaattina käytetään Ruudukkoa tai Tiilet-formaattia, työtilan sisältö ja rakenne on visuaalisesti hahmotettavissa työtilan etusivulla osioittain. Osioiden sisältöihin tutustuminen kannattaa aloittaa klikkaamalla ne auki joko etusivulta tai uudesta vasemman reunan valikosta.

Työtilan etusivulle pääsee palaamaan aivan kuten ennenkin:

  • Klikkaamalla avoin kirja -kuvaketta
  • Klikkaamalla murupolun (sivun yläreunan polku) kohtaa Työtilan etusivu.
  • Klikkaamalla työtilan nimeä vasemman reunan valikosta.

Huomaa että uusi navigointitoiminto on myös sivun alaoikealla oleva nuoli ylöspäin. Tätä klikkaamalla pääset nopeasti sivun alkuun/ylös. 


Tekstieditorin päivitys

  • Saavutettavuus-työkalut siirretään tekstin muotoilun työkalun viereen. Tämä helpottaa tekstin saavutettavuuden tarkistamista.
  • Kumoa ja Tee uudelleen työkalut on jatkossa helpompi löytää.
  • Emojien lisääminen sallittu

Lue lisätietoja tekstieditorin käyttämisestä.


Ammatillisen koulutuksen opettajat pystyvät luomaan Moodle- työtiloja Wilmassa

Moodle- työtilan luonti onnistuu yhden kerran Wilman opetusryhmälle ja siitä lähetetään vahvistusviesti seuraavan yön aikana opettajan sähköpostiin. Uusi työtila luodaan perus Omnia 2020 pohjasta, jonne opettaja luo oman sisältönsä tai kopioi olemassa olevaa sisältöä toisesta työtilasta itse.

Työtila on oletuksena piilotettu opiskelijoilta, kunnes opettaja käy muokkaamassa työtilan asetuksista työtilan näytä- muotoon. Oletuksena työtilassa on 30 osiota, tätä määrää voi vähentää työtilan asetuksista.

Työtilassa on automaattisesti opiskelijoiden itserekisteröinti päällä, eli opettajan ei ole pakko itse lisätä opiskelijoita työtilaan. Vahvistusviesti sisältää opiskelijoille lähetettävät ohjeet itserekisteröintiä varten. 

”Uuden Moodle-työtilan tilaus” -lomake ei enää palvelee Ammatillisen koulutuksen opettajia. Katso ohjeet uuden työtilan tekemiseen Wilmassa.