GE01v 

Opintojakso on kokonaan verkon kautta suoritettavissa, joten voit tehdä sen täysin ajasta ja paikasta riippumatta, loppukoe mukaan lukien.

Tarvitset oppikirjan, esim. Manner 1: Maailma muutoksessa, Otava 2016 / 2021, tai vastaavan (saa olla toisen kustantajan kirja).

GE01v noudattaa elokuun 2021 loppuun asti OPS 2016 sisältöjä ja muuttuu syyskuussa 2021 noudattamaan OPS 2021 sisältöjä. Käytännössä kurssi / opintojakso pysyy lähes samana, eli opinnot luetaan siihen opetussuunnitelmaan, jota opiskelija noudattaa. Katso ohjeet tarkemmin kurssin sivuilta.

Opintojaksolla tutustutaan maantieteeseen ja erilaisiin riskeihin, esimerkiksi maanjäristyksiin tai kasvihuoneilmiön voimistumiseen. Seuraamme ajankohtaisia uutisia riskeistä, pohdimme riskien syitä ja alueellista ilmenemistä sekä riskeihin varautumista ja ihmisen toiminnan vaikutusta riskeihin.

Opettaja suosittelee GE02 Sininen planeetta suorittamista ennen tätä opintojaksoa tai samanaikaisesti tämän kanssa (kurssilla/opintojaksolla Sininen planeetta käydään läpi mm. Maan sisärakenne joka on edellytys maanjäristysten hahmottamiselle, ilmakehän kerrokset jotka ovat oleellisia kasvihuoneilmiön ja otsonikerroksen ohenemisen yhteydessä ja vaikkapa tuulen syntymekanismi joka on taustalla myrskyjen ymmärtämiselle). Et kuitenkaan välttämättä tarvitse pohjatietoja.

Sekä GE01 että GE02 opintojaksot ovat suositeltavaa yleissivistystä ja tietoutta kaikille. Ymmärrys siitä miten maailma toimii ja millaisia riskejä voimme kohdata tukee esimerkiksi yhteiskunnallista päätöksentekoa, sekä biologian ja terveystiedon opintoja.

Klikkaa itsesi sisään Moodlen kurssialueelle itserekisteröitymisen kautta ja lue lisää,

Tervetuloa!

T: Kimmo Johansson

etunimi.sukunimi@omnia.fi

HUOM: tarkista että olet ilmoittautunut Espoon aikuislukion opiskelijaksi (ja että opiskelijastatuksesi on aktiivinen), muutoin suoritustasi ei tarkisteta tai rekisteröidä opintoihisi. Kirjaudu Moodleen Espoon aikuislukion tunnuksilla kun teet suoritustasi. Lisätietoa ilmoittautumisesta tässä linkissä: Aikuislukioon ilmoittautuminen | Omnia