Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat työssään selkokielistä viestintää esimerkiksi monikielisessä työyhteisössä tai asiakastilanteissa.

Kurssin käytyäsi osaat listata kielitietoisuuden ja selkokielisen viestinnän tärkeimmät periaatteet, tunnistat kirjoitetusta tekstistä hankalat rakenteet ja osaat muokata omia tekstejäsi kielitietoisuuden, selkokielisyyden sekä saavutettavuuden periaatteiden mukaan. Osaat myös havainnoida kielitietoisuutta suullisessa viestinnässäsi.

Kurssilla työstämme osallistujien työssään tarvitsemia kirjallisia materiaaleja. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Ilmonetissä

@-kortti koostuu neljästä osiosta eli moduulista. Suorittaja osallistuu kaikille pakollisten kahden moduulin kokeeseen ja valitsee vähintään kaksi muuta moduulia oman mielenkiintonsa tai oppilaitoksen tarjonnan mukaan.
Kaikille @-kortin suorittajille pakolliset kaksi moduulia ovat:

  • laitteen ja tiedon hallinta
  • internet ja sähköposti

Vapaavalintaiset moduulit (vähintään kaksi) valitaan seuraavista: (työväenopiston henkilöstölle 2 ensimmäiset)

  • tekstinkäsittely
  • taulukkolaskenta
  • esitysgrafiikka
  • tietoaineistot taulukoissa
  • kuvankäsittely
  • verkkotyöskentely.

Kurssien E150973, E151051 ja E151052 Oma iPad hyötykäyttöön yhteinen alusta.

Henkilöille, jotka hallitsevat tietokoneen peruskäytön ja tarvitsevat työelämän it-osaamista. Kurssi voi sisältää esim. seuraavia asioita, mutta lopulliset sisällöt ja tavoitteet määräytyvät ryhmän tarpeiden ja taitotason mukaan. 

Yleisesti pilvipalveluista

Tiedostojen ja kansioiden luominen ja jakaminen

Wordin perusteet

Excelin perusteet

Powerpointin perusteet

Teamsin perusteet

Kielitaito on hyvä olla vähintään B1.1 tasolla (suomi). 

Tämä kurssi on tarkoitettu Espoon kuntakokeilun asiakkaille. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Työllisyys Espoon omavalmentajan kautta. Tarkista mahdollisuutesi osallistua kurssille omavalmentajaltasi. Omavalmentajasi voit selvittää soittamalla Työllisyys Espoon neuvontanumeroon 09 816 94000. 

Täällä pääset testailemaan, miten Moodle toimii.

Harjoittelupohja

Kurssilla tutustut tekoälyn perusteisiin ja mentorina toimimiseen. Kurssin jälkeen osaat kertoa, mistä tekoälyssä on kysymys ja mainita esimerkkejä siitä, miten tekoälyä jo hyödynnetään arjessa. Opit myös käyttämään ja opastamaan muita tekoälypohjaisten palvelujen käytössä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa osaamista digimaailmasta tai ohjelmoinnista. Tärkeintä on halu oppia ja jakaa opittua. Kurssi antaa sinulle valmiudet liittyä halutessasi Espoon senioritekoälymentorit -ryhmään.

Opettajina ovat tekoälyssä Satu Luhtanen ja vertaismentoroinnissa Ritva Kurittu-Kalaja. 

Kurssin tekoälyosuus järjestetään osin verkossa Moodle-alustalla ja Collaborate-virtuaaliluokassa. Koronatilanteen vuoksi kaikki tiistaiaamujen kurssikerrat pidetään verkon kautta. Saat ohjeet etäosallistumiseen pari päivää ennen kurssin alkua. Kurssi sisältää myös ohjattua itseopiskelua. Mentorointikerrat pidetään lähiopetuksessa noin joka toinen viikko tiistai-iltapäivisin, mikäli koronatilanne vain sallii.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Ilmonetissä.

Tarkista tietokoneesi Win 8:n päivitylsien saamisen seuraavasti: